Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018

Εικονική πραγματικότητα της καθημερινότητας


Η επικοινωνία στη σύγχρονη εποχή αποτελεί μια πολύ δύσκολη υπόθεση. Η εικονική πραγματικότητα τείνει να αντικαταστήσει την πραγματική, καθώς παρέχει φαινομενικές δικλίδες ασφαλείας, μέσω της άμεσης πρόσβασης στην πληροφορία, της εκμηδένισης των αποστάσεων και συχνά της ανωνυμίας.

Η πίεση ενός κουμπιού στο πληκτρολόγιο του υπολογιστή, ή το άγγιγμα της οθόνης του σύγχρονου πλέον κινητού, αρκούν για να έλθουν σε επαφή οι άνθρωποι. Χωρίς κόπο και δαπάνη χρόνου. Χωρίς να είναι απαραίτητο να αποκαλύψουν την ταυτότητα τους εάν δεν το επιθυμούν. Έτσι απλά με ένα άγγιγμα. 
   
Γεννάται το ερώτημα: εάν αυτό το άγγιγμα είναι αρκετό για να επικοινωνήσουν ουσιαστικά οι ψυχές, τι μπορεί να συμβεί όταν οι υπόλοιπες αισθήσεις κατά εξακολούθηση ατονούν και όταν ο χρήστης βυθίζεται τόσο βαθιά στην εικονική πραγματικότητα που αδιαφορεί πλέον για τα δρώμενα που εξελίσσονται γύρω του.

 Κάποτε η τηλεόραση αποτελούσε το μοναδικό κίνδυνο παθητικοποίησης. Σήμερα η καθημερινότητα του πολίτη τείνει να γίνει εικονική, καθώς η χρήση του ίντερνετ μέσω κινητού ή υπολογιστή, έχει εξελιχθεί σε υπέρχρηση και η ποιοτική ενημέρωση, σε κατακλυσμό ( Σημείωση δική μου AΧΡΗΣΤΩΝ ) πληροφοριών. Έχουν ξεπεραστεί κατά πολύ τα όρια και η συνειδητή επιλογή αντικαθίσταται από τη συνήθεια και την εξάρτηση  των Νέων Τεχνολογιών
 
..... Αντιθέσεις, οξύμωρες καταστάσεις, ίσως η αφορμή για να σκεφθεί κανείς βαθύτερα. Η ευκαιρία για να παρθεί η απόφαση, να αφήσει ο κάθε άνθρωπος το κινητό του για μια μέρα στο σπίτι και να δει τι θα συμβεί. Αυτό που θα συμβεί εφόσον έχει καλή προαίρεση και αφεθεί, θα είναι κάτι υπέροχο. Η ανταλλαγή ενός χαμόγελου με τον άνθρωπο που στέκεται απέναντι του. Η μαγεία στη θέα του έναστρου ανθρώπινου ουρανού κατά τη διάρκεια της περιπλάνησης
https://floroieikastikoi.blogspot.gr/2017/10/blog-post.html#more