Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018

Oρεσίβια τουριστική ανάπτυξη



Σιωπηλές Σκέψεις....

Στα πλαίσια τουριστικής ανάπτυξης της Ελληνικής ορεινής υπαίθρου,η ορεινή περιήγηση δεν πρέπει να είναι αποκλειστικά και μόνο για ορειβάτες,κι όσους έχουν άριστη αθλητική προετοιμασία - υποδομή να ανέβουν με τα πόδια στα ψηλότερα βουνά η ορεινές λίμνες και μάλιστα με παντός καιρού συνθήκες!

Πρέπει και απλοί καθημερινοί άνθρωποι να απολαμβάνουν την πιο ακραία ορεινή φύση σε κάθε εποχή, ακόμα κι εκεί που δεν μπορεί να έχει πρόσβαση ένα αυτοκίνητο!
Εναλλακτικά του ΙΧΕ λοιπόν, υπάρχει το μηχανάκι χιονιού- ορεινός σιδηρόδρομος  το χειμώνα και η enduro / moto cross μοτοσυκλέτα - οχήματα τύπου Jeep  ακόμη και η ορεινή ιππασία του καλοκαίρι! Φυσικά βασική προϋπόθεση είναι να  συνυπάρχουν και οι αντίστοιχες υποστηρικτές υποδοχές πρόσβασης από τα μεγάλα αστικά κέντρα προς την ύπαιθρο , διαμονής ,φιλοξενίας  και άμεσης αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών που πιθανό να προκύψουν.

Η όλη μαγεία δεν είναι οι πολυτελείς εγκαταστάσεις αλλά η ορειβατική φιλοσοφία , φυσιολατρεία η  απλότητα η ποιότητα και η λιτότητα, που να τονίζει τις συνθήκες διαβίωσης στην επισκέψιμη ορεινή περιοχή μερικές μέρες!

Δυστυχώς σε μία προικισμένη απο τον Θεό χώρα σαν την δική μας , υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που  δεν έχουν ανέβει ποτέ ούτε  .... 500 μέτρα  υψόμετρο από το σπίτι τους !!!